נבטים, למה מומלץ ובעיקר באביב??
הנבטים מתאימים לאנרגיה של האביב, לצמיחה ולהתחדשות.
הנבט הוא " התינוק" של הצמח. מרכז בתוכו את החומרים החיוניים ביותר.
נבטי המש הם המתאימים ביותר לאביב, אבל לכל הנבטים יתרונות בולטים שחשוב לדעת:
* מכילים כמות גדולה של ויטמינים.
* מכילים כמות גדולה של אנזימים, כולל אנזימי עיכול.
* מכילים כמות גדולה של חומצות אמינו.
* כשהזרע הופך לנבט הויטמינים, המינרלים והאנזימים הופכים לזמינים יותר לגוף.
* הנבטים טובים לשיקום מערכת העיכול.
* מתאימים גם למי שרגישים לקטניות ולמי שיש מערכת עיכול רגישה וקשה לו לעכל את הקטניה כמו שהיא, השלמה.
* הנבטה של קטניות גדולות מקצרת את זמן הבישול.
* הנבטה של קטניות קטנות – מש ועדשים, מאפשרת לוותר על בישול.
* יכולים להצטרף לתפריט בבישול: בתבשילים שונים, מרקים, רטבים, קציצות, פשטידות ובמג'דרה.
* יכולים להצטרף לתפריט טריים: בסלטים, במרקים בכריכים ואפילו כנשנוש פריך.
הנבטה ביתית
נבטים מסוגים שונים ובמגוון גדול אפשר למצוא על המדפים בסופרים. הנבטה היא תהליך שאפשר לבצע בקלות בבית, זה רק דורש קצת תכנון מראש. אפשר להנביט כל זרע – דגנים, קטניות וגרעינים שונים. באופן אישי אני מעדיפה להנביט בשיטת הקערה.
מה צריך?
קערה גדולה, מסננת גדולה שעומדת ללא תמיכה ומגבת מטבח נקיה.
מה עושים?
1. משרים את הזרעים בכמות גדולה של מים ל-24 שעות. מומלץ להחליף אחרי 12 שעות.
2. מסננים ומשאירים במסננת.
3. מניחים את המגבת מעל הזרעים שבמסננת.
4. פעמיים-שלוש ביום מסירים את המגבת, שוטפים את הזרעים שבמסננת מתחת לברז, אפשר גם לזלף מים על הזרעים. מחזירים את המגבת למקומה.
5. אחרי כ-24 שעות מתחילים לראות נבטים, אחרי 12-48 שעות נוספות הנבטים מגיעים לאורך כפול מהגרעין והם מוכנים לשימוש.
6. אחרי שהזרעים נבטו, מכניסים לקופסה סגורה ושומרים במקרר כשבוע.
* חשוב לזכור – אורך החיים של הנבטים קצר וצריך להשתמש בהם בסמוך להנבטה.