הרפואה הסינית מחשיבה את האצות כבעלות תכונות חיזוק, איזון וניקוי. כמה דברים שחשוב לדעת עליהן.
יש לאצות איכויות בריאותיות שבזכותן כדאי להכניס אותן לתפריט הקבוע:
· מספקות מגוון מינרלים, ויטמינים, אחוז גבוה של חלבון, סידן, ברזל ויוד.
· עוזרות לאיזון הורמונלי ואיזון בלוטת התריס (אנשים עם חוסר איזון בבלוטת התריס, צריכים להתייעץ עם איש מקצוע בנושא)
· מגבירות את האנרגיה ומפחיתות את התשוקה לאוכל, מלוח או מתוק
· מעולות לעור, לשיער, לציפורניים, לעצמות ולשיניים
· משפרות את חילוף החומרים ומסייעות לעיכול
· מורידות כולסטרול ושומנים בדם
חשוב לדעת:
· יש לשלב את האצות בתזונה בהדרגה
· האצות הן תוספת מצוינת לתזונה דלת בשר, צמחונית וטבעונית. יש אצות שמכילות פי עשרה יותר סידן מאשר חלב ואצות שמכילות יותר ברזל מבשר
· צריכת אצות צריכה להיות בכמות קטנה. בריא, לא אומר שיש לאכול ממנו בכמות גדולה.
רוצים לדעת איך מכינים סלט אצות? כנסו לעמוד המתכונים