יום העצמאות, המכונה בהומור גם "חג המנגלים", מעלה אצלי בקליניקה שאלות על אכילת בשר, צמחונות וטבעונות. לכבוד החג הלאומי ריכזתי לכם במקום אחד את היתרונות של כל תזונה ובקטגוריית המתכונים תוכלו למצוא שני מתכונים מפתיעים וטבעונים של המאכל הלאומי – פלאפל.
יתרונות תזונה שכוללת חלבון מן החי – עוף, ביצים, דגים ובשר לסוגיו.
• מקור ראשון לחלבונים המכילים את כל החומצות האמיניות. החומצות דרושות לגדילה ותחזוקה של הגוף .
• מספקת ויטמין 12B וברזל, בעלי יכולת ספיגה טובה בגוף.
• לפי התזונה הסינית והמקרוביוטית, בשר מחמם את הגוף וטוב במצבי קור ובחורף.
• בשר משביע יותר ולכן תומך בתהליכי ירידה במשקל.
• אחד החסרונות, שימוש בהורמוני גדילה, אנטיביוטיקה וחיסונים שניתנים לבעלי החיים ונספגים בגוף האדם.
יתרונות תזונה צמחונית טבעית – דגנים וקטניות בצורה הגולמית שלהם ולא מזון מעובד שנמכר כ"קציצה" מוכנה או "גבינה" מסויה.
• מספקת את רב הוויטמינים והמינרלים.
• עשירה בנוגדי חמצון מגוונים ובסיבים תזונתיים.
• יכולה למנוע ואף לתמוך בריפוי של מחלות כרוניות כמו: מחלות לב, כולסטרול, סוכרת מסוג 2, יתר לחץ דם, אוסטאופורוזיס, אבנים בכליות ועוד.
• מקלה על מערכת העיכול, עיכול מזון מן הצומח קל ומהיר יחסית לבשר.
• מבחינה כלכלית, מזון מן הצומח זול יותר לרכישה ממזון מן החי. כל עוד הוא לא מעובד.
• תזונה מן הצומח שומרת יותר על איכות הסביבה.
*אין בפוסט המלצה על אורח חיים כזה או אחר. חשוב להתאים תזונה אישית בעזרת איש מקצוע. לבחון כל מקרה לגופו, להתחשב בעונת השנה וצרכי האדם, כדי למנוע חוסרים תזונתיים ונזקים לגוף.