כמה מילים עלי
נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו. זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.
פוסטים אחרונים
מעדן טפיוקה
טפיוקה היא עמילן המופק מצמח הקסווה. היא עשירה במינרלים ובוויטמינים רבים מקבוצת B, לרבות ויטמין B6, חומצה פולית וסיבים תזונתיים. כמו כן, כוס אחת של טפיוקה מכילה כ-45% מכמות הפחמימות היומית המומלצת לאדם בוגר ולכן טובה למצבים של תת משקל.
מה צריך
1 כוס הטפיוקה
5 כוסות מים או חלב שקדים ללא סוכר
1/3 חלב קוקוס באריזת קרטון
1 כף סירופ מיפל קנדי טהור
1 מקל וניל חצוי לאורכו/ כפית תמצית וניל
כוס אוכמניות קפואות/ תותי עץ / פסיפלורה או מנגו
איך מכינים
1.משרים למשך שעה את הטפיוקה בחלב השקדים בסיר גדול עם תחתית עבה .
2.מוסיפים את מקל הוניל ,המלח וסירופ המייפל, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כ15 דקות, עד שהנוזל כמעט מגיע לרתיחה.
3.מנמיכים את האש, ומבשלים כ 20 דקות נוספות, או עד שהטפיוקה הופכות לשקופה והפודינג מסמיך.
4.מוסיפים חלב קוקוס, מורידים מהאש
5.מוזגים לכוסות ומוסיפים את הפירות.
ניתן להגיש חם או צונן.
בתאבון,
עירית