כמה מילים עלי
נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו. זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.
פוסטים אחרונים
מרק עוף ודוחן
גם הסבתא שלכם נתנה לכם מרק עוף בצינון ?? מחקרים מצאו שזה לא סתם מיתוס אלא אמת לאמיתה: מרק עוף עם ירקות הוא נוגד דלקת, העצמות של העוף מכילות קולגן וג'לטין שעוזרים מאוד במקרים של שפעת ומחלות חורף דומות ותוספת הדוחן מייבשת את הליחה. בקיצור :תרופת פלא בסיר אחד!
מה צריך
- עוף טרי מפורק במשקל קילו שטוף היטב ( ירכיים, שוקיים, חזה)
- עצמות רכות ושבורות : מח עצם, גורגרת…
- 8 כוסות מים
- 1 כפית לימון סחוט
- 1 בצל גדול, חתוך לרבעים
- 3 גזרים עם קליפה חצויים לאורך
- 1 גבעול כרישה (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד), שטופה היטב וחתוכה לפיסות גדולות
- פיסת דלעת במשקל 150 גרם
- 6 שיני שום
- זר פטרוזיליה
- זר שמיר
- 3 גבעולי סלרי עלים
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף
- 1 שורש סלרי, קלוף
- מלח גס
- 10-8 גרגירי פלפל שחור
- חתיכה קטנה של גינגר
- 1/2 כוס דוחן מושרה ושטוף
איך מכינים
- שמים את העוף והעצמות בסיר עם המים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הלימון
- מידי פעם מוציאים את כל הקצף העכור שמצטבר למעלה.
- מבשלים על אש נמוכה לפחות שעתיים. רצוי כמה שיותר שעות כדי שכמה שיותר סידן יצא מהעצמות
- מוסיפים את שאר המצרכים, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
** את הדוחן מומלץ להוסיף במצבי ליחה ( סינוסיטיס, דלקת גרון, דלקות אוזניים)
בתאבון,
עירית