הימים הגשומים עם הרוחות, הסערות והסופות הם תזכורת לכך שהחורף הוא העונה שגורמת לנו לעצור. בלית ברירה החורף גורם לנו להתכנס ולקחת את הזמן. בזכות העצירה הזו, אנחנו יכולים לאגור אנרגיה לקראת הצמיחה באביב.
סוגי המזונות שאנחנו מבשלים ואוכלים בחורף צריכים להתאים לאנרגיות של העונה, כדי לחזק ולמנוע מחלות גם עכשיו וגם באביב.
ההמלצה הגורפת היא לאכול מזון חם ומבושל. עדיפות למאכלים בבישול ארוך – נזידים, מרקים ותבשילי קדרה.
המזונות המומלצים לחורף:
*דגנים: כוסמת, אורז מלא, אורז בר, אטריות סובה.
*קטניות שחורות: אזוקי, שעועית שחורה, עדשים שחורות.
*פירות: פירות יער, אשכולית ופומלה, תפוח אפוי עם קינמון.
*תבלינים: קינמון, ג'ינג'ר (זנגביל), הל, מוסקט, מיסו כהה.
*אצות: קומבו.
*חליטות: ג'ינג'ר וקינמון.
מזונות שמומלץ להפחית ולהמנע
*להפחית באכילת חיטה וטופו.
*להפחית עד להימנע מתפוזים וקלמנטינות, במיוחד כשמצוננים.
*להמנע ממזונות קרים – מוצרי חלב, מה שעוד נשאר מפירות הקיץ, אבוקדו, בננה, פרי הדר, קמח לבן וסוכר.
שיהיה חורף חמים ונעים,