כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

מש תמונה

פלאפל מש

למה כדאי לאכול שעועית מש?
היא קלה לעיכול, עשירה בסיבים תזונתיים ,מסייעת בהורדת לחץ דם גבוה, מתאימה לחולי סכרת בזכות הערך הגליקמי הנמוך, מתאימה לצמחונים וטבעונים בזכות היותה עשירה בחלבון, מסייעת בטיהור הכבד ופינוי רעלים מהגוף, מסייעת לנשים בגיל המעבר בהקלה על גלי החום


מה צריך


להכנת העיסה ל 15 כדורים:
1 כוס שעועית מש מונבטת, לא מבושלת
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום
1 כף קמח חומוס או כוסמין
1 כף פירורי לחם
2 כפות שמן זית
חופן אגוזי מלך
מעט מים או מי סודה 
מעט קינמון טחון
כפית כמון 
מלח

לאפייה:
פירורי לחם טחונים דק, שמן זית
תבנית עם נייר אפייה

 

 

איך מכינים

1. טוחנים את החומרים לעיסה אחידה ודביקה.

2.מוסיפים מעט מים או מי סודה אם היא יבשה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך. העיסה צריכה להיות מתובלת בצורה מודגשת, הטעמים מאבדים מעוצמתם אחרי האפייה.

3. מערבבים פירורי לחם במעט שמן זית, ליצירת תערובת פירורית ולחה.
4. בכפות הידיים או בעזרת כף פלאפל יוצרים כדורים קטנים ומצפים אותם בעדינות בתערובת הפירורים. אם רוצים להמנע מפירורי לחם, אפשר לרסס בשמן זית.
5. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים על מרווחים, הכדורים יכולים לתפוח או להפוך לפחוסים. 
6. בתנור חם  ב180 מעלות, אופים כ-10 דקות, עד שהכדורים משחימים מעט. 
7. מוציאים מהתנור ומגישים מיד עם טחינה או רוטב צ'ימיצ'ורי.

בתאבון,
עירית