כמה מילים עלי
נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו. זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.
פוסטים אחרונים
סלט אצות וואקמה
מתכון שמתאים לעונת הניקוי והקיץ. עשיר בדברים טובים בעיקר מהאצות
לפני שמלקקים את המקלות, מזמינה אתכם לקרוא על מזון העל של הסינים- בעמוד הבלוג
מה צריך
250 גרם אטריות שעועית מיובשות
5 מלפפונים בינוניים טריים, מוצקים, חצויים לאורך, פרוסים דק
2 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף, חתוך לקוביות זעירות
1/4 כוס אצות וואקמה מיובשות
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
מה צריך לרוטב?
6 כפות מירין (יין עשוי מאורז, בריכוז אלכוהול נמוך ומתיקות)
6 כפות חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה בהיר
2 כפות שמן שומשום
*רצוי להשתמש במוצרים אסייאתיים איכותיים. אני אישית מעדיפה את חברת mitaku. המוצרים שלה לא מכילים מונסודיום גלוטומט וחומרים משמרים
איך מכינים
1. מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך 3 דקות
2. מסננים את האטריות
3. משרים את האצות ל-5 דקות במים קרים. כשהאצות רכות, סוחטים ומוסיפים אותן לאטריות (ללא מי ההשריה)
4. מוסיפים לקערה את המלפפונים ומערבבים
5. בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב
6. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים
בתאבון,
עירית