כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

קראמבל תפוחים ואגסים 1

קרמבל תפוחים ואגסים

מה זה קרמבל? במקור, קינוח ממוצא בריטי של פירורי בצק על מצע של פירות. עם הזמן והמעבר למדינות אחרות הוא קיבל גרסאות וצורות שונות, אבל זה הבסיס.

קינוח מושלם לשנה מתוקה, קלילה ובריאה

 
 
 

מה צריך

 

3 תפוחי עץ גרנד סמית׳ חתוכים לקוביות
3 אגסים חתוכים לקוביות
3 כפות מים
1 כף אבקת קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
לקרמבל :
1 כוס שיבולת שועל, קוואקר גס
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס אגוזי מלך / פקאנים / שקדים או כל שילוב שלהם, קצוצים
1 כפית אבקת קינמון
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל אורגני אמיתי (לא חובה)

איך מכינים

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את קוביות התפוחים, האגסים, המים, הקינמון ואגוז המוסקט.
3. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת עם מעט שמן קוקוס.
4. מערבבים בקערה את כל חומרי הקרמבל ליצירת פירורים.
5. יוצרים שכבה אחידה של הקראמבל על גבי תערובת הפירות.
6. אופים בתנור למשך 25 דקות, מכסים את הקראמבל בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, או עד שהתפוחים אפויים ורכים.

 

 

בתאבון,
עירית