כמה מילים עלי
נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו. זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.
פוסטים אחרונים
גומסיו
תיבול יפני. במקור תערובת של מלח, שומשום ואצות ים.
יתרונות הגומסיו:
* שימוש בו בתבשילים שונים, מוריד את צריכת הנתרן ומעלה את כמות המגנזיום, הסידן, הברזל, החלבון והסיבים התזונתיים.
* נוגד חומצה ומחזק את מערכת העיכול.
* השתלטה עליכם עייפות במשך היום? לוקחים כף גומסיו, מכניסים לפה, לועסים היטב ובולעים.
* מסייע במצבי אנמיה, כאבי ראש, עייפות, היפוגליקמיה וחמרמורת (האנג אובר).
מה צריך
כוס שומשום מלא, עדיף שומשום שחור.
1 כף מלח ים או מלח סלעים
1 כף מלח ים או מלח סלעים
1כפית אבקת אצות( לא חובה)
איך מכינים
1. מחממים תנור ל-75 מעלות.
2. את השומשום – בוררים, שוטפים וקולים כשעה, עד שהוא מתייבש.
אפשר לייבש במחבת על אש קטנה, תוך כדי ערבוב.
3. את המלח – קולים במחבת עד קבלת גוון אפרפר.
4. מוסיפים את המלח לשומשום וטוחנים עם מכתש ועלי – מומלץ!
או מטחנת קפה – פחות מומלץ, לטחינה גסה.
5. שומרים בצנצנת לאחר שהתערובת התקררה.
6. מתבלים ומתעוררים.
2. את השומשום – בוררים, שוטפים וקולים כשעה, עד שהוא מתייבש.
אפשר לייבש במחבת על אש קטנה, תוך כדי ערבוב.
3. את המלח – קולים במחבת עד קבלת גוון אפרפר.
4. מוסיפים את המלח לשומשום וטוחנים עם מכתש ועלי – מומלץ!
או מטחנת קפה – פחות מומלץ, לטחינה גסה.
5. שומרים בצנצנת לאחר שהתערובת התקררה.
6. מתבלים ומתעוררים.
בתאבון,
עירית