כמה מילים עלי

נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו.  זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.

פוסטים אחרונים

לחם כשר לפסח

מטיילים בחול המועד? מתלבטים מה אפשר לקחת איתכם וגם לנשנש בבית? לאוכלי הקטניות, מצרפת לכם מתכון טעים ובריא למצייה ללא מצות בשתי גרסאות, אחת מתקתקה ואחת מלוחה. 

מה צריך

1 כוס דגן – כוסמת / דוחן / קינואה
1 ביצה
1.5 כוסות חלב שקדים או מים
1 תפוח מגורד
קינמון

 

איך מכינים

1. מבשלים את הדגן עם הנוזלים למשך 20 דקות
2.מצננים את הדייסה
3.מוסיפים ביצה והתפוח ומערבבים לעיסה אחידה
4. פורסים נייר אפייה על תבנית, משטחים דק דק את העיסה 
5. אופים בחום של 190 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהמצייה קריספית.
6. משאירים בתנור מכובה עד שמתקרר
7. מוציאים וחותכים לריבועים או מלבנים
8.אפשר לאכול עם ממרח מלוח ומתוק


 

אפשר להכין מצייה מלוחה עם עשבי תיבול( אורגנו, זעתר, בזיליקום, שום, מלח ..) במקום תפוח וקינמון ולפזר מעל גרעיני דלעת וקצח

 

מועדים לשמחה
עירית