כמה מילים עלי
נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו. זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.
פוסטים אחרונים
ממרח קישואים וקשיו
ממרח טבעוני זריז וקליל לסוף הקייץ. הכינו כמות כפולה, נגמר בצ’יק וצ’אק
מה צריך
1/2 כוס אגוזי קשיו – יש להשרות מראש!
2 יחידות כרישה קצוצות דק
5 קישואים כהים, מוצקים וחתוכים
2 שיני שום שלמות
שמן זית
קמצוץ מלח
פלפל גרוס טרי
2 יחידות כרישה קצוצות דק
5 קישואים כהים, מוצקים וחתוכים
2 שיני שום שלמות
שמן זית
קמצוץ מלח
פלפל גרוס טרי
איך מכינים
1. מכסים את אגוזי הקשיו במים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה לפחות.
2. משחימים את הכרישה במחבת עם השמן, מערבבים היטב מדי פעם.
3. מוסיפים את הקישואים ושיני השום וממשיכים לערבב מדי פעם.
4. כשהתערובת שחומה מוסיפים מלח ומערבבים.
5. מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים אותם במעבד מזון למרקם חלק. אם אין מספיק חומר כדי שהמעבד יצליח לטחון, מוסיפים כמה כפות מתערובת הקישואים.
6. מעבירים למעבד המזון את שאר התערובת, מתבלים בפלפל ומפעילים בפולסים עד למרקם הרצוי.
7. משאירים להתקרר ומתקנים תיבול.
*הממרח נשמר במקרר למשך כמה ימים.
2. משחימים את הכרישה במחבת עם השמן, מערבבים היטב מדי פעם.
3. מוסיפים את הקישואים ושיני השום וממשיכים לערבב מדי פעם.
4. כשהתערובת שחומה מוסיפים מלח ומערבבים.
5. מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים אותם במעבד מזון למרקם חלק. אם אין מספיק חומר כדי שהמעבד יצליח לטחון, מוסיפים כמה כפות מתערובת הקישואים.
6. מעבירים למעבד המזון את שאר התערובת, מתבלים בפלפל ומפעילים בפולסים עד למרקם הרצוי.
7. משאירים להתקרר ומתקנים תיבול.
*הממרח נשמר במקרר למשך כמה ימים.
בתאבון,
עירית