כמה מילים עלי
נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו. זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.
פוסטים אחרונים
מצייה
מתכון הדגל בקליניקה!
תחליף מצויין ללחם, פינוק ליד הקפה או סתם פתרון מחוץ לבית.
מה צריך
1 כוס קוואקר גס
1 ביצה/ 2 כפות פשתן/ 1/3 כוס טחינה
1.5 כוסות חלב שקדים או מים
1 תפוח מגורד
קינמון
**ניתן להוסיף גוגי ברי וזרעי ציה
איך מכינים
- מבשלים את הקוואקר כ10 דק
- מצננים את הדייסה עד שהיא הופכת ליציקה
- מוסיפים ביצה /טחינה /פשתן ואת התפוח ומערבבים לעיסה אחידה
- פורסים נייר אפייה על תבנית, משטחים את העיסה דק דק
- אופים בחום של 190 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהמצייה קריספית.
- משאירים בתנור מכובה עד שמתקרר
- מוציאים וחותכים לריבועים או מלבנים
אפשר להתענג עם ממרח שקדייה או חלבה ביתית
אפשר להכין מצייה מלוחה עם עשבי תיבול( אורגנו, זעתר, בזיליקום, שום..)
בתאבון,
עירית