כמה מילים עלי
נעים להכיר, אני עירית אדן. יום יום אני רואה וחווה את הקשר בין האוכל שבו אנחנו מזינים את הגוף לבריאות הפיזית והרגשית שלנו. זאת בדיוק הסיבה שאני מרגישה שהמקצוע שלי והידע שצברתי לאורך השנים, הם שליחות.
פוסטים אחרונים
מתכון לכרוב כבוש
כרוב כבוש, חורפי וביתי.
לפי הרפואה הסינית, בחורף כדאי להפחית ואפילו להמנע מאכילת ירקות טריים.
ירקות כבושים קלים יותר לעיכול בחורף ותורמים לחיזוק מערכת החיסון והעיכול.
מה צריך
1 כרוב גדול
2-3 גזרים
2 צנונים
2 לפתות / קולרבי
עלים מגבעול סלרי
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי
2 כפות מלח הימלאיה או אטלנטי
מים מסוננים או מינרלים
איך מכינים
- שוטפים את הכרוב במים, מסירים 2 עלים ושמים בצד, קוצצים דק.
- שמים את הכרוב בסיר גדול וממליחים.
- מועכים את הכרוב עם המלח.
- מגרדים את הגזר לתוך התערובת.
- חותכים את הצנון, הקולרבי והלפת.
- מוסיפים לתערובת ומועכים היטב עד שנוצרים נוזלים בתחתית הסיר.
- מעבירים את תערובת הירקות לצנצנת, כמעט עד סופה.
- שופכים את הנוזלים ודואגים שיכסו את כל בתערובת. במידה וחסר, מוסיפים מים עם מלח.
- מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה
- מניחים את העלים השלמים ששמרנו בצד. הנוזלים צריכים לכסות את הכל.
- סוגרים את הצנצנת ומניחים בצלחת עמוקה במקום חמים.
- אפשר על אדן חלון ליום אחד – יומיים כשהכרוב תוסס.
- משאירים ליומיים עד שבועיים נוספים על השיש ואחר כך מעבירים למקרר.
- טועמים לבדוק מליחות ואם מוכן, לא להכניס כלי שנכנס לפה חזרה לתוך הצנצנת. כך תמנעו מהכרוב להתקלקל.
בתאבון,
עירית